Contact

Wil je graag even persoonlijk contact? Dat kan! Stuur ons een bericht en we zorgen dat de juiste persoon snel in contact met je komt.

Als je een account hebt kan je ook persoonlijke berichten sturen naar andere deelnemers. Log dan in en zoek de persoon waar je iets mee wil delen.

Mail ons!

  captcha

  Event aanmelden

  Staat je event er niet bij? En wil je deze bij 010Home aanmelden? Dat kan!

  Veelgestelde vragen

  Hieronder lees je de meest gestelde vragen:

  Sinds april 2022 is Wijkraad Centrum (Cool-CS Kwartier-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek) actief betrokken geraakt met alles wat er in het centrum speelt. En wat we vooral zien is dat:

  • Er super veel actieve en enthousiaste bewoners, ondernemers en organisaties zijn die zich hard maken voor een mooie straat, buurt of een bepaald onderwerp;
  • Ze elkaar helaas niet allemaal kennen;
  • De activiteiten in de ene straat eigenlijk ook heel goed toegepast kunnen worden in een andere straat, om zo wensen te realiseren!

  Dat bracht ons ertoe om 010 HOME op te zetten. Wij denken dat dit platform kan bijdragen aan de samenwerking om onze wijk groener, gezelliger, gezonder, inclusiever en bereikbaarder te maken!

  Als wijkraad halen we op wat er leeft in de wijk. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. We zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. We verzamelen wensen en maken plannen – samen met bewoners, ondernemers, bezoekers, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven we op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. Als wijkraad kijken we mee of dit ook echt gebeurt en adviseren we de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is.

  Wat er in ons wijkakkoord staat is samengevat in deze praatplaat (klik op de afbeelding voor een vergroting):

  Praatplaat wijkakkoord 2022 - 2026

  Elk jaar maken we samen met jullie een Jaar Actie Plan (JAP), gebaseerd op alle wensen in de wijk. We realiseren hierin samen met de gemeente 45 wensen per jaar. Deze kan je ook per thema terugvinden op 010 HOME en zien waar we staan, wie er aan meewerkt en of de wens is gerealiseerd.

  Iedere 4 weken hebben we een openbare vergadering. Kom gerust langs, maak kennis en praat mee. Ook zijn sinds kort alle vergaderingen terug te kijken en plaatsen we de totstandkoming van adviezen volledig transparant op 010 HOME.

  Wijkraadsleden zijn bewoners van de wijk die zich vrijwillig inzetten voor de wijk. We werken niet voor de gemeente en ontvangen een vrijwilligersvergoeding. Alle wijkraadsleden zijn gekozen en  aangesteld op persoonlijke titel. Sommige wijkraadsleden zijn daarnaast ook onderschreven door en lid van een politieke partij.

  logoWIJKRAAD

  Initiatief van de Wijkraad

  010 HOME is bedacht door de wijkraad. Om verbinding te maken tussen alle belanghebbenden van onze wijken is het belangrijk dat je dit in zoveel mogelijk talen kunt doen en op een tijdstip die bij jou past. Vandaar een online samenwerkingsplatform waarmee we de wijk echt aan zet krijgen.