Samen naar een gezonde wijk

Rotterdam staat onderaan de lijst van gezondste steden van Nederland. En onze wijk is daarvan een van de ongezondste en meest invloedrijke. Het wordt tijd dat we hieraan iets gaan doen. Luchtvervuiling is één van de grote boosdoeners in onze stad. We zullen daarom beter samenwerken met organisaties zoals de luchtclub om de luchtkwaliteit over tijd en ruimte beter in onze wijk te meten en transparanter te maken. Ook kan een deel hiervan opgelost worden in het thema Mobiliteit.  Niet alleen de fysieke, maar ook de mentale gezondheid van onze inwoners vinden wij belangrijk. Naast een schone omgeving is het zaak dat we voldoende bewegen, gezonde voeding tot ons nemen en voldoende rust krijgen om optimaal en gezond te kunnen leven.  

Ik wil een
gezonde wijk

Lopende wensen

010 HOME is constant bezig om jullie mooie wensen te vervullen.

Viewing all groups that are Gezonde wensenlijst

Viewing 1 - 9 of 9 groups

Viewing 1 - 9 of 9 groups

Gerealiseerde wensen

Wij maken graag wensen waar! Wil je weten wat voor mooie wensen we al hebben kunnen realiseren?

Gezonde initiatieven

010 HOME werkt graag mee om alle gezonde voorzieningen inzichtelijk te maken.

Opkomende events

Wat zijn de events die binnenkort op de agenda staan?
Bekijk ze snel in onze kalender en mocht je een event missen?

Meld die dan zelf aan!

april 2024

Praat met ons mee

Heb je een wens, vraag en/ of opmerking? Neem dan gerust contact op met 010 HOME. Wij horen graag hoe wij het centrum van Rotterdam nog groener, gezonder, gezelliger, inclusiever en bereikbaarder kunnen maken. Samen gaan wij dit realiseren.

    captcha

    Fien van den Assem

    jm.vandenassem@wijkraadrotterdam.nl

    Fien van den Assem is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Fien zet zich onder andere in voor het thema gezond in Rotterdam centrum.