Over 010 HOME

Het doel van 010 HOME – WIJK AAN ZET is om wensen te realiseren om Rotterdam groener, gezelliger, gezonder, inclusiever en bereikbaarder te maken.
We beginnen met Rotterdam Centrum!

Als je het leuk lijkt kan je ook lid worden van 010 HOME en zelf meewerken om jouw en andermans wensen te realiseren.
Zowel denkkracht als handen zijn altijd nodig om wensen te realiseren.

Rotterdam: Together we make it happen!

We stellen ons graag voor!

Op 20 april 2022 zijn wij Fien, Loes, Renske, Sandra, Edson, Leon & Marco als wijkraadsleden geïnstalleerd. Sindsdien zijn we druk bezig om verbindingen te leggen tussen medewerkers van de Gemeente Rotterdam, bewoners, ondernemers en anderen die actief betrokken zijn bij de wijk.

Als onderdeel van het jaaractieplan mogen we in 2023 in totaal 45 wensen omzetten in acties die we in samenwerking met de Gemeente Rotterdam gaan realiseren. Ook voor 2024 & 2025 zetten we ons hier samen met jou voor in.

Een belangrijke wens is de online samenwerking dus vandaar 010 HOME.
Neem gerust contact met ons op en we kijken uit naar nieuwe samenwerkingen.

Fien van den Assem is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Fien zet zich onder andere in voor het thema gezond in Rotterdam centrum.

Marco Kole is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Marco zet zich onder andere in voor het thema bereikbaar in Rotterdam centrum.

Edson Olf is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek.

Renske Wienen is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Renske zet zich onder andere in voor het thema gezellig in Rotterdam centrum.

Leon Houtzager is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek.

Loes Rojer is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Loes zet zich onder andere in voor het thema inclusief in Rotterdam centrum.

Sandra de Vries is lid van de wijkraad Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek. Sandra zet zich onder andere in voor het thema groen in Rotterdam centrum.

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen:

Sinds april 2022 is Wijkraad Centrum (Cool-CS Kwartier-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek) actief betrokken geraakt met alles wat er in het centrum speelt. En wat we vooral zien is dat:

 • Er super veel actieve en enthousiaste bewoners, ondernemers en organisaties zijn die zich hard maken voor een mooie straat, buurt of een bepaald onderwerp;
 • Ze elkaar helaas niet allemaal kennen;
 • De activiteiten in de ene straat eigenlijk ook heel goed toegepast kunnen worden in een andere straat, om zo wensen te realiseren!

Dat bracht ons ertoe om 010 HOME op te zetten. Wij denken dat dit platform kan bijdragen aan de samenwerking om onze wijk groener, gezelliger, gezonder, inclusiever en bereikbaarder te maken!

Als wijkraad halen we op wat er leeft in de wijk. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. We zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. We verzamelen wensen en maken plannen – samen met bewoners, ondernemers, bezoekers, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven we op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. Als wijkraad kijken we mee of dit ook echt gebeurt en adviseren we de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is.

Wat er in ons wijkakkoord staat is samengevat in deze praatplaat (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Praatplaat wijkakkoord 2022 - 2026

 

 

 

 

 

Elk jaar maken we samen met jullie een Jaar Actie Plan (JAP), gebaseerd op alle wensen in de wijk. We realiseren hierin samen met de gemeente 45 wensen per jaar. Deze kan je ook per thema terugvinden op 010 HOME en zien waar we staan, wie er aan meewerkt en of de wens is gerealiseerd.

Iedere 4 weken hebben we een openbare vergadering. Kom gerust langs, maak kennis en praat mee. Ook zijn alle vergaderingen terug te kijken en plaatsen we de totstandkoming van adviezen volledig transparant op 010 HOME.

Volg ons op Instagram!

Wijkraadsleden zijn bewoners van de wijk die zich vrijwillig inzetten voor de wijk. We werken niet voor de gemeente en ontvangen een vrijwilligersvergoeding. Alle wijkraadsleden zijn gekozen en  aangesteld op persoonlijke titel. Sommige wijkraadsleden zijn daarnaast ook onderschreven door en lid van een politieke partij.

Zie je iets op straat waar je direct een melding van wil maken?
Maak dan gebruik van de MeldR app of bel 14010.

Voor een vraag, compliment of suggestie op het gebied van veiligheid en openbare orde in de gemeente Rotterdam kan je terecht bij het veiligheidsloket.

Heb je een leuk idee voor het centrum en wil je direct contact met onze partners?
Op deze pagina van ons evenement van 30 mei 2023 vind je ze allemaal terug en kan je direct contact opnemen.

Contact

Heb je een wens, vraag en/ of opmerking? Neem dan gerust contact op met 010 HOME. Wij horen graag hoe wij het centrum van Rotterdam nog groener, gezonder, gezelliger, inclusiever en bereikbaarder kunnen maken. Samen gaan wij dit realiseren.

  captcha

  Praat met ons mee

  Iedere 4 weken kan je met ons meepraten tijdens de vergaderingen van de wijkraad. Daarnaast zijn er ook thema avonden, denktanksessies en andere momenten van offline contact. Kom dus langs en praat mee. In de agenda houden we bij waar we aanwezig zijn.

  Wil je 1 op 1 een gesprek? Dat kan ook! Neem dan contact met ons op.