Projecten

Onze wijk is altijd in beweging. Zo zijn er nieuwbouwprojecten, renovaties, onderhoud en nog veel meer.

Om inzicht te krijgen wat er nu of op korte termijn speelt hebben we een projectenoverzicht gemaakt per wijk.

Zie je een project nog niet staan? Meld het project dan aan via “project aanmelden”.

Wat zijn de plannen voor je wijk?

De wijken die we volgen zijn 4 wijken uit het centrum:

 • CS District
 • Cool
 • Scheepvaartkwartier
 • Stadsdriehoek

Scroll naar beneden en bekijk via de bolletjes wat er speelt in je wijk of klik op 1 van de punten op de kaart.

Overzicht projecten

010 HOME werkt graag mee om alle projecten inzichtelijk te maken.

Centraal Station District

Zowel links als rechts van het Centraal Station bevind zich het CS District. Nu het prachtige station klaar is wordt er veel ontwikkeld.

Tree House – nieuwbouw

Tree House is het nieuwe mixed-use gebouw waar wonen, werken en verblijven samen komen. Een gebouw dat tot de verbeelding spreekt en waar inspiratie en nieuwe ideeën ontstaan.

Schiekadeblok – herontwikkeling

Oud en nieuw, rauw en gepolijst, globaal en lokaal staat naast en op elkaar in het Schiekadeblok. In het blok komt de stad samen.

Cool

Cool kenmerkt zich door Cool Zuid (boven de Blaak) met o.a. de Witte de Withstraat en Cool Noord (onder de Blaak) met o.a. het Schouwburgplein.

Bijenkorfsteen terugplaatsen

De gevelsteen is het enige restant van het door het bombardement getroffen warenhuis ‘Magazijn De Bijenkorf’ dat destijds stond ter hoogte van het Churchillplein.

Hart010

Op de hoek van stadsaders Coolsingel en Westblaak werken verschillende partijen onder de noemer ‘Hart 010’ aan een metamorfose voor dit stukje van het centrum.

Lumière Toren – nieuwbouw

Middenin een uitgesproken Triple-A-omgeving wordt Lumière een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en verblijven naadloos in elkaar overgaan.

Baankwartier

Stadslab Baankwartier brengt alle lokale initiatieven in kaart en wil betrokken spelers uit het gebied bij elkaar brengen om samen een breed gedragen visie te formuleren voor een duurzame gebiedsontwikkeling op de korte en lange termijn.

Visie Groen in Cool Noord

Visie voor het enthousiast maken voor de mogelijkheden die het hart van de stad biedt tot vergroening in het kader van de “Toekomstige Groene Steden”.

Schouwburgplein – droomplan

Een goed Schouwburgplein is wat ons betreft multifunctioneel en opgedeeld in verschillende delen, omringd door groen en andere functies.

The BaanTower

In The BaanTower kunnen de nieuwe bewoners volop genieten van alles wat Rotterdam ze te bieden heeft. Ze kunnen gebruik maken van gedeelde voorzieningen voor werken, sporten en ontspanning.

Downtown

Het gebouw is de spiegel van de stad. Een mooie mix van bewoners, appartementen in alle formaten, heerlijke buitenruimtes en een prachtig uitzicht vanaf je terras of balkon.

Scheepvaartkwartier

Met de Euromast, het park en de Veerhaven is dit een bijzonder deel van het centrum. Met aan de ene kant de Erasmusburg en aan de andere kant de Maastunnel.

Renovatie Het Park

Het Park, gelegen in het Scheepvaartkwartier, is in de 18e eeuw ontworpen door vader en zoon Zocher. In 2011 heeft het Park de status van rijksmonument gekregen vanwege haar historische ontwerp en rijke geschiedenis.

Plan woningbouw op de Parkhaven

De Parkhaven wordt een aantrekkelijk gebied om te wonen en te recreëren. Er kunnen maximaal 650 woningen in het gebied links en rechts van de Euromast aan de Parkhaven komen.

Stadsdriehoek

Het Stadhuis, de Bibliotheek en de Markthal zijn zo maar wat voorbeelden van iconische gebouwen. Maar ook de Oude Haven, het Achterklooster en Maritiem District behoren toe aan deze levendige wijk.

Leuvekolk – vispassage

Rotterdam werkt aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de binnenstedelijke Rotte, een overwegend stenig gebied ingeklemd tussen wijken die vaak met de achterkant naar de rivier staan.

RIF010 – Urban Surfing

Perfecte golven die door een gracht rollen? Ja! Rotterdam wordt de eerste stad in de wereld waar in het voorjaar van 2024 gesurft kan worden in hartje centrum. RiF010 is een watersport oase voor iedereen.

De Hoge Wiek – herontwikkeling

De bekendste studentenflat van Rotterdam wordt gesloopt. De komende jaren gaat Stadswonen Rotterdam aan het Haringvliet een nieuwe Hoge Wiek bouwen.

Maritiem District – doorontwikkeling

Het Maritiem District staat inmiddels bekend als het hoogbouwcentrum van Rotterdam. Hier komen water, historie en de moderne stad bij elkaar. In totaal worden er zo’n 1.900 nieuwe woningen gebouwd, waarvan een ruim deel al klaar is.

Hofplein

Het Hofplein krijgt een totaal nieuwe inrichting: het wordt een groen, stedelijk plein waar je lekker rondom kunt fietsen en een wandeling kan maken tussen het groen met uitzicht op de fontein, want die blijft uiteraard!

RISE – herontwikkeling

Vandaag de dag zit het Hofplein vooral vol beweging. Rotterdammers verplaatsen zich zo snel als ze kunnen over de rotonde. Tenzij grote voetbalwinst om een traditionele duik in de fontein vraagt, blijft eigenlijk niemand in het gebied hangen. Zonde!

Post

Een multifunctioneel concept met een hotel, spectaculaire appartementen, hoogwaardige horeca, gevarieerde retail en publieke doorgang voor aansluiting van Rodezand met de nieuwe Coolsingel.

Contact

Heb je een wens, vraag en/ of opmerking? Neem dan gerust contact op met 010 HOME. Wij horen graag hoe wij het centrum van Rotterdam nog groener, gezonder, gezelliger, inclusiever en bereikbaarder kunnen maken. Samen gaan wij dit realiseren.

  captcha

  Opkomende events

  Wat zijn de events die binnenkort op de agenda staan?
  Bekijk ze snel in onze kalender en mocht je een event missen?

  Meld die dan zelf aan!