Opening RIF 010

Time:
-
Location:
Steiger 2 & Hang Loose Terras ter hoogte van Zijl 1
Calendar:

Tijdens de Rotterdam Surf Open kan iedereen komen kijken bij de allereerste internationale urban surfwedstrijd.
Het evenement is gratis toegankelijk. Vanaf 10:30 starten de eerste surfwedstrijden; de Rotterdamse Scholieren Surf Competitie en de Longboardwedstrijd.

Om 12.00 uur opent wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport) RiF010 officieel.
Het feest barst dan los met een spetterend optreden van de Rotterdamse band Convoi Exceptional. Om 14.00 uur starten de shortboardwedstrijden voor jongeren onder de 18, gevolgd door de open surfcontest. Daarna zijn de internationale professionele surfers aan de beurt, reken op grote namen uit de surfwereld!

Deelnemers strijden naast de winst in hun eigen categorie ook om een plekje in de pro-wedstrijd. Het is dus mogelijk dat een Rotterdammer of jong talent het in de finale opneemt tegen een internationale surfprofessional. (Meer informatie: Marc van Laar 06 – 231 445 13)

Bereikbaarheid:

OV
Het evenement is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Beide ingangen zijn slechts 5 minuten lopen vanaf het trein- en metrostation Rotterdam Blaak, of metrostation Beurs. Vanaf Rotterdam Centraal is het twee haltes met metrolijn D (richting De Akkers) of metrolijn E (richting Slinge) naar metrostation Beurs. Tram 21 en 24 stoppen letterlijk om de hoek. Stap uit op halte Blaak of Keizerstraat en loop in 3 minuten naar de ingang.

Fiets
Het evenement is het best bereikbaar met de fiets. Er zijn verschillende fietsenstallingen in de omgeving van het evenement. Plaats de fiets bij voorkeur bij de bewaakte fietsenstalling bij Station Blaak. Het is niet toegestaan om de fiets te plaatsen op de Hang tijdens het evenement, of aan het hekwerk van de kade.