Home Forums Lopende projecten Wonen in Blaak 333 Voortgang Blaak 333

 • Voortgang Blaak 333

  Posted by Wijkraad Centrum on 17 september 2023 at 16:14

  Op de locatie van het voormalige, verouderde kantoor van de Rabobank in het centrum aan de Blaak 333 zijn de werkzaamheden gestart voor de transformatie tot een modern woongebouw. Architectenbureau Kraaijvanger tekende voor het ontwerp van Blaak 333.

  Het woongebouw wordt ruim 70 meter hoog en krijgt 319 huurappartementen, een collectieve daktuin, ruimte voor winkels en ondernemers op de begane grond, een parkeergarage en grote fietsenstalling. De oplevering van dit duurzame, energiezuinige en hypermoderne wooncomplex is naar verwachting in 2026.

  Het oorspronkelijke kantoorgebouw dateert uit 1962 en wordt tot aan de begane grond gesloopt en energiezuinig en duurzaam weer opgebouwd. Het gebouw wordt aangesloten op de stadsverwarming, er komen zonnepanelen op het dak en de wanden worden extra goed geïsoleerd. De woningen worden opgeleverd met energielabel A++. Daarnaast worden herbruikbare componenten als een demontabele gevel toegepast, is in het skelet rekening gehouden met flexibiliteit voor de toekomst en worden onder andere nestkasten en veel groen geplaatst voor de biodiversiteit.

  De woontoren zal bij oplevering 319 appartementen, circa 1.805 m2 commercieel programma, een gemeenschappelijke fietsenberging voor ruim 1.000 fietsen en 18 autoparkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage omvatten. De focus ligt in deze ontwikkeling op duurzame deelmobiliteit.

  In de plint, aan de zijde van de Blaak en Hang en Leuvekolk, komt een stadslobby met, horeca en gevarieerde collectieve voorzieningen. Het merendeel van de woningen in de toren is vrije sector, 30% valt onder het ‘actieplan middenhuur’ van de gemeente Rotterdam. Op de vierde verdieping komt een collectieve daktuin waar bewoners van de appartementen kunnen ontmoeten en ontspannen. De naastgelegen Leuvenkolk is flink opgeknapt. Er is nu een ligweide met gras en zitbankjes en een afmeerplek voor kleine boten. Na de sloop komen hier ook bomen en planten.

  Inmiddels is de transformatie van het voormalig kantoor van Rabobank aan Blaak 333 ingezet en zijn de werkzaamheden gestart. De bouwwerkzaamheden worden verricht door Dura Vermeer Bouw Zuid West. Het gebouw zal worden afgebroken tot aan de begane grond. De materialen die daarbij vrijkomen, zullen zoveel mogelijk worden hergebruikt. De kelder blijft behouden en wordt opnieuw ingericht als parkeergarage in de nieuwe situatie. Als alles volgens plan verloopt, zal het wooncomplex in 2026 worden opgeleverd.

  Wijkraad Centrum replied 7 months, 1 week geleden 1 Member · 0 Replies
 • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

Log in to reply.