Safe’R Spot Rotterdam

Rotterdam heeft een levendig nachtleven met verschillende uitgaansgelegenheden die druk worden bezocht. De gemeente zet verschillende middelen in om het nachtleven veiliger te maken. Helaas komen bezoekers soms toch in onveilige situaties terecht. Om deze groep bezoekers te ondersteunen zet de gemeente de Safe‘R spot in.

De Safe‘R spot is een plek waar bezoekers van de horeca en uitgaanspubliek terecht kunnen als ze iets vervelends hebben meegemaakt of als ze zich onveilig voelen. Het is een breed samenwerkingsverband van gemeentelijke diensten, politie, ambulance medewerkers, horecastewards en zorgmedewerkers. Wanneer bezoekers iets vervelends hebben meegemaakt, lastig zijn gevallen, zich onveilig voelen of lichte medische hulp nodig hebben kunnen zij hier terecht (Bel bij levensbedreigende situaties of ernstige verwondingen altijd 112).

De Safe‘R spot wordt vanaf vrijdag 17 november 2023 ingezet op vrijdag- en zaterdagnacht op een vaste plek op de hoek Lijnbaan – Stadhuisplein. Daarnaast is er een mobiele post die onder andere de Kruiskade, Witte de Withstraat en Oude Haven bedient. De posten zijn vanaf 23.00 tot 06.00 uur aanwezig. De Safe’R spot is een pilot die vooralsnog 1 jaar duurt.

Wil je meer weten over de Safe‘R spot? Neem dan contact op met Janette van der Meulen: j.vandermeulen@rotterdam.nl of 06-51597331.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *