Deelvervoer Hub

Grote deelvervoerhub naast Centraal Station

Ergernis nummer 1 toen we gingen starten met de wijkraad was de vervelende strooiscooter. Overal en nergens stonden de deelscooters en deelfietsen op de stoep, rijbaan of nog erger in het water.

De roep om alles netjes te ordenen was groot en de eerste superhub is een feit: Weena!

In deze hub kunnen 90 deelscooters, 40 deelfietsen en 12 deelbakfietsen parkeren. In totaal passen er dus 142 deelvoertuigen in. Welk voertuig op welke plek moet staan, wordt met icoontegels aangegeven.

Deze hub sluit perfect aan op de gedachte dat deelvervoer onderdeel uitmaakt van de reis met het openbaar vervoer. Als reiziger stap je uit de trein, loop je 100 meter het station uit en pak je bijvoorbeeld een deelfiets om je reis te vervolgen. Deze hub maakt zo onderdeel uit van een OV-knooppunt waarmee reizigers verschillende manieren hebben om door de stad te reizen. Zo staan er bijvoorbeeld ook deelauto’s in de Kruisplein parkeergarage.

In 2023 en 2024 komen er nog veel meer hubs in het centrum zodat je straks van hub naar hub kan rijden en daarbuiten niet meer je rit kan afsluiten en dus moet doorbetalen.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *